Kom uit de knoop
Lichaamsgebaseerde therapie

Jennie Kanis
Brethouwerstraat 11
7721 XM  Dalfsen
Tel. 06 – 154 38 28 9
info@komuitdeknoop.nl
www.komuitdeknoop.nl
Home Kom uit de knoop Biodynamische therapie Shantala massage NLP Retraite, op verhaal komen Supervisie en Leertherapie Trainingen Workshops Wat zeggen clienten Behandelovereenkomst Vergoedingen Wie ben ik? De praktijk Contact

Van deze behandelovereenkomst is de privacyverklaring een onderdeel.

 

Opbouw therapie

De therapie is opgebouwd uit een aantal sessies. Na intake worden er samen behandeldoelen geformuleerd. Elke sessie start en eindigt met een gesprek en eindigt met een korte evaluatie. Na elke vijf sessies wordt er geëvalueerd en worden de behandeldoelen zo nodig bij gesteld.

Als therapeut maak ik gebruik van diverse methodieken zoals: biodynamische lichaamsgerichte therapie, gesprek, ontspanningstechnieken, massagetherapie, creatieve uitingen, psycho-educatie, imaginatie, nlp, systemisch werken, werken met deelpersoonlijkheden. Alles om onbewuste processen of aannames met hun emoties helder te krijgen en daarmee te leren omgaan. Dit alles zodat je minder belast hoeft te leven en je meer kunt aangeven wat je nodig hebt. Ik kies de methodieken die het beste passen bij jou.

Meestal kom je één maal in de veertien dagen. Afhankelijk van hoe het gaat wordt de termijn tussen de sessies langer. Vaak maken cliënten die zich weer lekker in hun vel voelen een afspraak voor een soort APK sessie. En cliënten die erg veel baat hebben bij de massages die balans geven, maken met regelmaat een afspraak voor een massage.

Je kan ten allen tijde met de therapie stoppen. Ik vind het prettig om met een evaluatie af te ronden.

Een lichaamsgebaseerde therapiesessie duurt 60 tot 80 minuten.

Tarieven

€ 89,00 per sessie. In overleg kan van dit tarief worden afgeweken, wanneer je bijvoorbeeld onvoldoende middelen hebt om dit bedrag te kunnen betalen. Betaling van de sessies gaat per bank. Je krijgt na de sessie de rekening mee. Deze wordt dan binnen 14 dagen door je betaald.

Tegen vergoeding van benzinekosten is het in overleg mogelijk dat ik op locatie werk.

Bij structurele emailconsulten en telefonische consulten wordt dezelfde uurprijs gehanteerd.

In januari van elk nieuw jaar kan de prijs verhoogd worden.

Vergoeding

Er zijn een heel aantal verzekeringen die Biodynamische therapie vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Zie voor meer informatie mijn website, onder het kopje vergoedingen.

Vervanging

Indien nodig overleg ik bij ziekte of vakantie met een collega om waar te nemen. Bij overlijden of ernstige arbeidsongeschiktheid neemt een collega contact met je op om de therapie voort te zetten of je te ondersteunen bij het vinden van een andere therapeut.

Telefonische bereikbaarheid

Ik vind het erg prettig als je mijn voicemail inspreekt als ik de telefoon niet kan aannemen. Ook kan je appen of mailen. Ik reageer dan zo mogelijk dezelfde dag terug.

Afmelden voor afspraken

Minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Is dit niet gebeurt dan wordt de sessie in principe in rekening gebracht. Bij ziekte of andere onvoorziene gebeurtenissen betaal je een halve sessie.

Klachten

Ook ik sla wel eens de plank mis en ik hoop dat je de vrijheid voelt om klachten met mij te bespreken. Heb je het gevoel dOok ik sla wel eens de plank mis en ik hoop dat je de vrijheid voelt om klachten met mij te bespreken. Heb je het gevoel dat een gesprek met mij niet het gewenste resultaat geeft en zijn je klachten structureel van aard dan kan je je wenden tot de klachtencommissie van de SBLP (Stichting Beroepsbeoefenaren Lichaamsgebaseerde Psychotherapie) ) of het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

SBLP klachtenreglement

 

Dalfsen, januari 2024

Behandelovereenkomst