Kom uit de knoop
Lichaamsgebaseerde therapie

Jennie Kanis
Brethouwerstraat 11
7721 XM  Dalfsen
Tel. 06 – 154 38 28 9
info@komuitdeknoop.nl
www.komuitdeknoop.nl
Home Kom uit de knoop Biodynamische therapie Shantala massage NLP Retraite, op verhaal komen Supervisie en Leertherapie Trainingen Workshops Wat zeggen clienten Behandelovereenkomst Vergoedingen Wie ben ik? De praktijk Contact

Shantala is een vrouw in Calcutta die in een sloppenwijk woont. De Franse kinderarts Frederick Leboyer heeft haar massagemethode van haar baby naar Europa gehaald. Dit omdat hij onder de indruk was van het effect van de massage op baby's die opgroeien in slechte omstandigheden.

 

Inmiddels weten we door wetenschappelijk onderzoek dat baby's die gemasseerd worden zich mak-kelijker hechten, zich sneller ontwikkelen, minder gauw ziek zijn en zich een beter slaap-/waakritme eigen maken. Een cursus Babymassage kan ik op maat aanbieden.

 

Van de Shantala-methode is in Nederland een variant ontwikkeld voor volwassenen. De massage biedt veel veiligheid. Ze kan over de kleren heen gegeven worden. De handen maken vloeiende, vertraagde ritmische bewegingen en het contact met het lichaam wordt niet verbroken. Zo is de massage heel voorspelbaar en kun je je er makkelijk aan overgeven.

Als je eens diep wil ontspannen is deze massagevorm een aanrader.

 

Shantala massage